Vliegopleiding

Bij onze vliegclub kun je leren vliegen!

We beschikken over een ILenT geregistreerde vliegschool (RTF), welke opleidt tot het RPL-MLA brevet. Met dit brevet mag je met maximaal 2 personen vliegen in een Micro Light Aircraft. Om dit brevet te kunnen verwerven, dien je met goed gevolg een theoretisch en een praktisch examen af te leggen.
Je mag beginnen met vlieglessen als je 16 jaar of ouder bent. Na ongeveer 10 lesuren volgt een vlieg-medische keuring en als de arts en de instructeur geen bezwaren hebben mag je solo vliegen! Ondertussen volg je de theorie cursus, ga je verder met de praktijklessen en doe je theorie-examens in de volgende vakken:

  • Communicatie
  • Luchtvaartwetten en operationele procedures
  • Vliegperformance en planning
  • Vliegtuigkennis en principes van vliegen
  • Meteorologie
  • Navigatie
  • Menselijke eigenschappen en beperkingen.

Als je alle theorievakken hebt gehaald en je hebt minimaal 30 vlieguren, waarvan 5 uren solo, mag je opgaan voor het praktijkexamen. Wanneer je slaagt kom je in het bezit van het Recreational Pilot Licence. Je bent dan gemiddeld 1 tot 2 jaar bezig geweest met de opleiding.

En wat kost het?
Meld je aan als lid van de club, entreegeld 275
Contributie per jaar 325
Theoriecursus, 20 avonden 695
Studiematerialen 270
Praktijklessen, gemiddeld 35 lesuren a € 120 4200
Medische keuring (1e keer) 300
Examenkosten theorie, 7 vakken a € 98 686
Praktijkexamen 125
Kosten eerste afgifte brevet 598
—–- Totaal —–––––- 7474

(tarieven zijn indicatief, deze kunnen wijzigen door bijvoorbeeld meer of minder benodigde lesuren van de de student)

En wat gebeurt er na het behalen van het brevet?
Je kunt een eigen vliegtuig aanschaffen, alleen of samen met anderen, of je kiest er voor om af en toe een clubtoestel te huren. De huurprijs van een C42 clubtoestel bedraagt €90,- per vlieguur. (Dit bedrag is all-in! Dus inclusief brandstof, stalling, onderhoud, verzekering etc.)

Als je 10 uur als gebrevetteerd vlieger hebt gevlogen, mag je passagiers meenemen. Dan wordt het pas echt leuk! Je maakt vliegplannen, vliegt naar vreemde velden…uitdagend, spannend en opwindend!

Geïnteresseerd? Neem voor aanvullende informatie, of een introductievlucht, contact met ons op.