Deltavliegen op EHST

Sinds 2007 is het deltavliegen volledig geïntegreerd met het lichte gemotoriseerd vliegverkeer. Om in Nederland met je delta op hoogte te komen, is vliegveld Stadskanaal bij uitstek een geschikte plek.

Je wordt namelijk met de DragonFly rustig op hoogte gesleept en bij thermische omstandigheden natuurlijk afgezet in een kern van een thermiekbel zodat je vanaf daar heerlijk verder kan.

Vanaf EHST zijn al vele urenlange vluchten gemaakt van honderden kilometers. Misschien dat ooit nog een deltapiloot de uitdaging neemt om van Stadskanaal naar Denemarken te vliegen bij zuidwesten wind (280 km). De deltapiloten hebben ruim 36.000 m² terrein ter beschikking om veilig te kunnen landen op het gras.

Geschikt voor alle niveau’s

Deltavliegschool Randonaero Adventures van Heleen van den Bos verzorgt, in nauwe samenwerking met DragonFly-piloot Rinus in ’t Groen, de instructielessen deltavliegen op ons vliegveld. De beginner die het unieke gevoel een keer wil meemaken kan een duovlucht (tandemvlucht) boeken.

Ben je enthousiast geworden en wil je door om je brevet te halen: boek een cursus. Je begint dan met duovluchten (samen met de instructeur onder de vleugel, dus directe feedback op je acties) om daarna solovluchten te maken.

Ben je een ervaren deltapiloot en wil je de belangrijke sleeptechnieken weer even opfrissen of je sleepaantekening halen? Boek ook dan wat lessen bij Heleen.

Ervaren piloten mét hun sleepaantekening kunnen uiteraard direct bij Rinus hun vluchten boeken.

Voor meer informatie

Duovluchten of instructie via
Randonaero Adventures of info@deltavliegschool.com

Afspraak maken voor ervaren vliegers met sleepaantekening via dragonfly@mintgroen.nl of 06-54710717

En kijk vooral ook eens op de blog van Rinus: https://dfblog.mintgroen.nl/
Hier vindt u alle informatie en een schat aan videomateriaal over deze bijzondere vorm van de vliegsport.