Deltavliegen op EHST

Sinds 2007 is het deltavliegen volledig geïntegreerd met het lichte gemotoriseerd vliegverkeer. Om in Nederland met je delta op hoogte te komen, is vliegveld Stadskanaal bij uitstek een geschikte stek.

Je wordt namelijk met de DragonFly rustig op hoogte gesleept en bij thermische omstandigheden natuurlijk ook in een kern van een thermiekbel, zodat je heerlijk verder kan. Vanaf EHST zijn al vele urenlange vluchten gemaakt van honderden kilometers. Misschien dat ooit nog een deltapiloot de uitdaging neemt om van Stadskanaal naar Denemarken te vliegen bij zuidwesten wind (280 km). De deltapiloten hebben ruim 36.000m2 terrein ter beschikking om veilig te kunnen landen op het gras. 

Op afspraak kan er met een ervaren instructeur onder de tandem, belangrijke sleeptechnieken worden bijgebracht.

Je bent van harte welkom om het vliegen hier te beleven en om van het prachtige Groningse landschap te genieten. Elk seizoen heeft zijn eigen kleuren in het landschap.

Voor meer informatie omtrent het deltavliegen kunt u rechtstreeks contact opnemen met Rinus in ’t Groen via dragonfly@mintgroen.nl of via 06-54 710 717.

Neemt u ook eens een kijkje op de blog : https://dfblog.mintgroen.nl/

Hier vindt u alle informatie en een schat aan videomateriaal over deze bijzondere vorm van de vliegsport.